verkopen, verhuren, taxeren

EQUIDOMO

Makelaar Landelijk en Groen Wonen

Verkopen van een landelijke woning

Bij het verkopen van een landelijke woning of paardenobject gaat het om veel meer factoren dan alleen "de waarde van de stenen."

U heeft er een deel van uw leven aan besteed, gewoond en/of gewerkt met uw paarden. Bij Equidomo weten we wat dat betekent en daarom besteden we er onze uiterste zorg aan.  
Wij informeren en adviseren u over uw te verkopen object en geven u een betrouwbaar beeld van de reële waarde en kansen voor de verkoop. Belangrijk is dat we het over de wijze van verkoop eens zijn. Met de omgevingsanalyse, de concurrentieanalyse en onze adviezen stellen wij weloverwogen het verkoopproces en de verkoopprijs vast.

Het object wordt aan het juiste publiek kenbaar gemaakt: paardenliefhebbers en mensen die "buiten" willen wonen, niet alleen via de bekende landelijke sites maar ook via de sociale media en ons eigen netwerk. 

Het goed in beeld brengen van uw object vinden wij erg belangrijk. Foto's zeggen meer dan duizend woorden, een uitgebreide kwalitatief hoogwaardige fotoreportage hoort standaard bij onze service. Daarnaast kunt u gebruik maken van de aanvullende services zoals verkoopstyling, videoreportage, 360° fotografie, hoogtefotografie en het presenteren van uw object op beurzen en paardenevenementen.

Na het zorgvuldig opstellen van een mooie verkooppresentatie kunnen wij de verkoop binnen ons netwerk en bij de doelgroepen bekend maken. Dat doen wij onder meer via de bekende landelijke sites en de sociale media. Wij besteden bijzondere aandacht aan de factoren die voor de kopers van een paardenobject van belang zijn: Op onze website is per object in één oogopslag de aanwezige voorzieningen te zien zoals aantal stallen, paardenbak en paddock, en de grootte van het perceel. 

Wij onderhouden de contacten met potentiële kopers en afhankelijk van uw wensen verzorgen wij de rondleidingen. Voor sommigen is het zelf verzorgen van rondleidingen een prima optie en wij adviseren u dan over de manier waarop dat het beste kan gaan. 
Het is van belang tijdens een dergelijke rondleiding een goed beeld te krijgen van de bedoelingen van de koper. Onze ervaring is dat op dit punt veel te halen is. Kopers zien niet altijd de mogelijkheden als die niet direct aanwezig en zichtbaar zijn. Met onze kennis van de technische en financiële mogelijkheden wordt de kans op verkoop aanzienlijk vergroot.

Een zorgvuldige onderhandeling en het sluiten van de koopovereenkomst is een fase die in de praktijk nog wel eens onderschat wordt. Een goede vastlegging van afspraken en bedoelingen van koper en verkoper kan in een latere fase veel problemen voorkomen. Daar besteden we dan ook veel aandacht aan zodat de verkoper niet voor juridische en financiële verrassingen komt te staan.

De laatste fase is het onder een goed glas met elkaar genieten van een geslaagde verkoop!

Stille Verkoop

Er kunnen speciale redenen zijn waarom u niet wilt dat uw paardenobject overal op internet verschijnt, bijvoorbeeld bij een uitzonderlijk object of gevoelige zaken. Dan is het bij ons mogelijk om uw object aan te bieden in de “stille verkoop”. Dit betekent dat wij uw object alleen aanbieden aan een geselecteerd publiek, waaronder de bij ons ingeschreven zoekers in uw prijsklasse en relaties van collega makelaars.

Er wordt een uitgebreide brochure van uw object gemaakt, die alleen aan serieuze gegadigden wordt getoond en eventueel uitgereikt. Daarnaast kan in overleg met u een globale beschrijving van uw object op onze website worden geplaatst. Voordeel: de verkoop wordt alleen bekend bij serieuze gegadigden; Nadeel: omdat slechts een klein publiek op de hoogte is van de verkoop, duurt het langer voordat de juiste koper is gevonden.

Hoe maakt u kennis met onze objecten in stille verkoop? Als u bij ons staat ingeschreven als zoeker krijgt u ook de bij uw zoekvraag passende objecten in de stille verkoop aangeboden. Schrijf u in als zoeker. Voor alle vragen over stille verkoop kunt u contact met ons opnemen.

ornament

Enjoy life

Horses.... A way of living
  • Adres

   Equidomo
   Groenewoudseweg 3a
   3945 BC Cothen

   Volg ons

  • Contact

   Tel: 0343-563327
   GSM: 06-55780230

   of vul het contactformulier in:

funda logovastgoedcertVastgoedpro