0

Woonboerderij ♘ Vrijstaand ♘Verkocht

Aantal kamers: 10
Voorzieningen: Kantoorruimte ♘ Weiland, Paardenstal(len), Paardenbak, Wasplaats.
Perceel: 6295 m2,
Referentienummer: 63
1.145.000

Een van de mooiste plekjes in het pittoreske Twisk. Een combinatie van oude luister en hedendaags comfort.

 In 2005 is de stolpboerderij, een rijksmonument, geheel gerenoveerd en geschikt gemaakt voor dubbele bewoning. De voorgevel is gerestaureerd en in de oude staat teruggebracht. De voordeur geeft toegang tot een gang met aan de rechter zijde een slaapkamer met aangrenzend een ruime 
badkamer met douche, toilet en wastafelmeubel. Beide vertrekken zijn voorzien van vloerverwarming. Links bevindt zich een tweede slaapkamer/ hobbykamer met originele kast en toegang tot een kelder. Aan het einde van de gang is een apart toilet. 
De gang en aansluitend een brede hal, beide voorzien van vloerverwarming, leiden naar de woonkamer met openstaande darsdeuren en ingebouwde glaspui. De woonkamer staat in verbinding met een ruime woonkeuken. 
Er is een doorgang van het ene woongedeelte naar het andere door middel van twee deuren. 

Via de voordeur aan de westzijde van de boerderij komt u in de hal van het tweede woongedeelte. Aan de achterzijde is de woonkamer gelegen. Er is een fraai uitzicht over de tuin en de weilanden. De grote keuken staat in open verbinding met het vierkant van de stolpboerderij. De hal en de keuken zijn voorzien van vloerverwarming. Het vierkant is intact gelaten en geeft een indruk van de constructie van de stolp. Via een eikenhouten trap komt u op de rondgang met eikenhouten balustrade bij de slaapvertrekken. Er zijn 4 grote slaap-, werkkamers en twee badkamers, waarvan één met ligbad. 
De grote, volledig geïsoleerde zolder is te bereiken via een eikenhouten vaste trap. 

Van de twee woonruimten is eenvoudig één woning te maken. 

Voor de boerderij aan de slootkant staan drie hoge rode beuken. Deze bomen staan op de bomenlijst van waardevolle bomen. Via de verbrede brug over de sloot komt u bij de opstallen die achter de boerderij zijn gelegen. De garage is geschikt voor twee auto’s en heeft een zolder te bereiken via een vaste trap. 
Er zijn vier paardenboxen (3,65 x 3,65), een betegelde poets-, spuitplaats met warm en koud water, een zadelkamer met een kleine zolder en een aparte ruimte voorzien van een keukenblok met warm en koud water en een toilet. De drinkbakken in de boxen zijn aangesloten op het leidingwater en de leidingen zijn voorzien van thermolint om bevriezing te voorkomen. 
Achter de boxen bevindt zich een ponybox met uitloop. Er is een kleine schuur voor opslag van stro en hooi. Het weiland, totaal ongeveer een halve hectare is verdeeld in twee stukken, ieder met een drinkbak (leidingwater) en omzoomd met palen en schrikband. 
Er is een rijbak van 20 m. x 40 m. aangelegd met een eb-en vloed systeem 

Twisk 
Twisk is één van de mooiste dorpen van Westfriesland, misschien wel het mooiste. Het dorp telt 51 rijksmonumenten en heeft de hoogste concentratie stolpboerderijen van Nederland. Het dorp heeft dan ook een beschermd dorpsgezicht. Twisk telt ruim 1000 inwoners, heeft een basisschool en een zeer actief verenigingsleven. Het dorp ligt dicht bij de A7, binnen 30 minuten bent u op de ring Amsterdam. Twisk maakt deel uit van de gemeente Medemblik. Het stadje Medemblik ligt op korte afstand van Twisk, heeft vele voorzieningen en is een bekend watersportcentrum. Het prachtige VOC stadje Hoorn ligt op 14 km van Twisk. Twisk is een typisch lintdorp. De Dorpsweg vormt de hoofdader en heeft enkele aftakkingen met nieuwbouw. 
Het dorp is een lust voor het oog met de prachtige huizen en boerderijen. Het is tevens een levendig dorp met een evenwichtige mix van oorspronkelijke bewoners en import. 

Twisk biedt de rust en ruimte van landelijk wonen met de geneugten van de stad onder handbereik. 

-


Bijzonderheden

Tip 
De boerderij op Dorpsweg 108, onze buren, is toevalligerwijs ook te koop! Bij deze boerderij behoort een prachtige, onder architectuur aangelegde tuin. Zie de informatie op Funda. Samenvoeging van beide percelen opent veel perspectief en is technisch gemakkelijk te realiseren.

Details

Bouwjaar
1850
Aantal boxen
4
Aantal slaapkamers
6
Type object
Wonen
Woonoppervlak m2
410
Keukeninrichting
luxe
Omgeving
platteland
Bijgebouwen in m2
140
Aantal badkamers
3

Map

Dorpsweg 112, 1676 GH Twisk
3654 hits Rapporteer vermelding Aanbevolen:
equidomo-paarden

Enjoy life

Horses.... A way of living
  • Adres

   Equidomo
   Groenewoudseweg 3a
   3945 BC Cothen

   Volg ons

  • Contact

   Tel: 0343-563327
   GSM: 06-55780230

   of vul het contactformulier in:

funda logovastgoedcertVastgoedpro