Promoted

Paardenhouderij ♘ Vrijstaand
Aantal kamers: 10
♘ Weiland, Paardenstal(len), Paardenbak, Paddock, Longeercirkel, Stapmolen, Wasplaats
Perceel: 15630 m2
Erfpacht

Referentienummer: 87 Beschikbaar
Please add your name

Voer uw voornaam in

Please add your initials

Please add your insertion

Please add your sexe.

Ongeldige invoer

Please add your email

Voer uw telefoonnummer in.

Ongeldige invoer

Please add your message

Please select a date when we should contact you.

Ongeldige invoer

Paardenhouderij met vrijstaande woonboerderij, geschikt voor dubbele bewoning op een perceel van ruim 1,5 ha.

Deze paardenhouderij is gelegen in het mooie veenweidegebied en het hart van de Krimpenerwaard op een unieke plaats naast de hoofdwatergang. Het perceel is voor deze regio extra breed waardoor er naast de boerderij plaats is voor een ruime tuin en boomgaard.

Dit object heeft een aantal bijzondere kenmerken en mogelijkheden voor paardenliefhebbers en/of een bedrijfsmatige paardenhouderij. Het is onder meer geschikt voor bewoning met twee gezinnen zodat alle voordelen en kosten gezamenlijk kunnen worden gedeeld.

Ook de financiering biedt bijzondere mogelijkheden omdat een deel van het object met erfpacht wordt gefinancierd. Vergelijkbare objecten zonder erfpacht kosten meer dan € 1,3 miljoen en dan is voor velen financiering onhaalbaar.

De vraagprijs voor het gehele object inclusief alle voorzieningen voor het houden van paarden op een ruim perceel bedraagt € 575.000 (€ 287.500 per gezin). Ideaal is als dit bedrag grotendeels uit eigen middelen kan worden gefinancierd. Daarnaast wordt een erfpacht betaald van ca. € 1200 per gezin per maand. Deze kosten zijn aftrekbaar zodat het nettobedrag kan uitkomen op ca. € 600 per maand per gezin.

Een buitenkans voor de paardenliefhebber op een toplocatie op slechts 25 minuten van Rotterdam.

Het oorspronkelijk bouwjaar van de boerderij is 1922, de hoofdwoning is in 1985 herbouwd en in 2010 is op de plaats van de oorspronkelijke deel een tweede woning gerealiseerd waarbij gebruik is gemaakt van duurzame materialen. Het totale woonoppervlak van beide woningen is 345 m2.
Voor paardenliefhebbers die een fokkerij of trainingsstal willen combineren met het landelijk wonen is dit een uniek object.De buitenbak van 20 x 60 m heeft een manegebodem van All Weather Tuft, verlichting en een sproei-installatie. De bodem is onder alle weersomstandigheden te berijden. De buitenbak heeft daarnaast een strook van 8 x 60 m in gebruik als paddocks. 
Het object beschikt over 18 paardenboxen en er is een overdekte trainingsmolen geschikt voor 6 paarden. Daarnaast zijn er een longeercirkel van 18 m doorsnee en diverse opstallen die het object zeer compleet maken.

Kadastrale gegevens

Gemeente Bergambacht, sectie A nummer 7684, groot 1 ha 56 a 30 ca,

Omschrijving: Wonen (Agrarisch), Erf, Tuin

 

Indeling

Woning 1
Begane grond: Overdekte entree, hal, bijkeuken en sauna, toilet, woonkamer met houtkachel, opkamer, keuken met inbouwapparatuur, zoals gasfornuis, 2 elektrische ovens, afzuigkap, vaatwasser, serre met zicht op de eigen boomgaard en toegang naar het zijterras aan het water. Stahoge praktische droge kelder met nog de originele zoutbakken van de kaasmakerij.

Verdieping: ruime overloop, zeer ruime grote slaapkamer aan de voorzijde, met vaste kasten en inloopkast, 2e slaapkamer en een recentelijk (2016) geplaatste moderne badkamer met ligbad, massagedouche wastafelmeubel en toilet, voorzien van zwarte plavuizen met vloerverwarming.
De verdieping is recent verbouwd en gemoderniseerd, waarbij de muren en plafonds zijn gestukadoord en voorzien van inbouwspots.

Woning 2
Begane grond: entree, hal, toilet met fonteintje, gang, woonkamer met houtkachel, toegang naar het grote achterterras op het zuiden, open keuken met kookeiland en inbouwapparatuur, zoals gasfornuis, afzuigkap, vaatwasser, elektrische oven, koelkast; slaapkamer, badkamer met bad, douche, toilet en hardstenen moderne wastafel, bijkeuken met opstelling c.v. combiketel en wasmachineaansluiting.

1e etage: overloop, grote master bedroom met aan de achterzijde zicht op de paardenstallen en aan de zijkant uitzicht over landerijen, 2 kleinere slaapkamers en badkamer met douche, wastafel en toilet.

De gehele begane grond vloer en de verdiepingsvloer zijn voorzien van Belgisch hardstenen plavuizen met per vertrek regelbare vloerverwarming.

Afmetingen Wonen

Woonoppervlak woning 1: 165 m2

Inhoud woning 1: 595 m3

Overige inpandige ruimte: 9 m2

Woonoppervlak woning 2: 180 m2

Inhoud woning 2: 650 m3

Paardenvoorzieningen

Stal 1, circa 9,5 bij 9,5 meter paardenstal met betonvloer, nieuw dak, 3 boxen (ruim 3 bij 3 m en 1 loopbox van 8,5 bij 3 m).
Stal 2, circa 9 bij 19 meter, paardenstal uit 1946, ingericht met 8 oude boxen. Deze dient vervangen te worden.
Stal 3, circa 8 bij 20 meter, bouwjaar 1998, ingericht met 5 buitenboxen 3,2 bij 3 m (waarvan 1 loopbox 3,2 bij 8 m), 1 spoelplaats en 2 extra loopboxen van circa 2,7 bij 6 meter. Hooizolder boven de stallen.

Wagenschuur, circa 5,5 bij 10 meter, gefundeerd, bouwjaar circa 1910, nieuwe betonvloer en zolder, ingericht met 2 poetsplaatsen en zadelkamer.

Overdekte computergestuurde trainingsmolen voor 6 paarden, 20 meter doorsnee.

Buitenbak van 20 bij 60 meter plus paddock (4) van 8 bij 60 meter, met verlichting.

Longeercirkel 18 meter doorsnede.

Overkapping voor opslag hooi en trekker.

Terrein:

De tuin is onderhoudsarm aangelegd met veel gazon, fruit en sierbomen en terrassen rond de woning aan zij- en achterkant.
Naast de woning ligt een fruitboomgaard met gazon en prieel waar het heerlijk toeven is.
Er is ruime parkeermogelijkheid op eigen terrein.

Het weiland is achterop het perceel gelegen, de grootte van het weiland is ca 165 x 40 meter.

 


Bijzonderheden

Bouwjaar 1922
Herbouw hoofdwoning 1985, met palen fundering, dakisolatie, voorzien van dubbel glas op één raam na
Bouw deel tot woning 2008-2010, geheel onderheid incl. terras, voorzien van uitstekende dak, muur en vloerisolatie (ook het terras is voorzien van isolatie)
Krachtstroom aansluiting
Persriool
Agrarische bestemming
Gas: Propaan

Het perceel beschikt over een zeer groot bouwvlak waardoor een uitbreiding, met o.a. een overdekte rijhal, mogelijk is.

575.000

Te koop: Equidomo Makelaars: Benedenberg 120, 2861 LJ Bergambacht. Paardenhouderij Krimpenerwaard geschikt voor dubbele bewoning.

Details

Bouwjaar
1922
Woonoppervlak m2
345
Keukeninrichting
luxe, modern, gasfornuis, elektrische oven, koelkast, vriezer, vaatwasser
Type object
Bedrijf
Bijgebouwen in m2
475
Aantal badkamers
3
Omgeving
platteland, in dorp
Aantal slaapkamers
6
Badkamerinrichting
luxe, ligbad, massagedouche, vloerverwarming, toilet
Aantal boxen
18

Map

Benedenberg 120, 2861 LJ Bergambacht

Youtubevideo

Recommend: